2024-05-03 16:33

Uniunea Europeană pregătește al 8-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

 |  11:00
Uniunea Europeană pregătește al 8-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

Șeful reprezentanței Uniunii Europene în Ucraina, Matti Maasikas, s-a declarat sigur că UE va adopta un al optulea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, potrivit Ukrinform.

"Toate sancțiunile UE care au fost deja adoptate sunt monitorizate constant, eficiența lor este analizată pentru prezența oricăror lacune sau posibilitatea ameliorării lor. Acest proces continuă zilnic. Cred că nu se poate spune că Bruxelles-ul se află în prezent într-un perioadă de muncă foarte activă, dar continuă la fel ca și în statele membre care cer mai multe sancțiuni”, a spus el.

„Instituțiile UE trebuie să țină cont de acest lucru și o fac. Prin urmare, nu vă pot da detalii despre asta - să vă informez când și cum se va întâmpla, dar sunt sigur că acesta (al optulea pachet de sancțiuni ) merită așteptat. Și va fi", a adăugat ambasadorul UE.

Unele state europene au cerut ca cel de-al optulea pachet de sancțiuni să includă sancțiuni extinse împotriva Rusiei în sectoarele economice, energetice și comerciale, precum și extinderea sancțiunilor privind călătoria cetățenilor ruși în Europa .

Pe 21 iulie, că țările Uniunii Europene au convenit asupra unui nou pachet de măsuri restrictive împotriva Rusiei. Sancțiunile includ interzicerea achiziționării, importului, transferului direct sau indirect de aur din Federația Rusă, inclusiv prin țări terțe. Interdicția s-a extins și la bijuterii, deși la început s-a crezut că restricțiile vor fi parțiale.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-08-22



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE