2022-05-17 00:58

Spitalul de boli infecțioase din Constanța nu a cerut autorizaţie de securitate la incendiu, deşi avea această obligaţie

 |  15:39
Spitalul de boli infecțioase din Constanța nu a cerut autorizaţie de securitate la incendiu, deşi avea această obligaţie

Șapte pacienți cu coronavirus aflați în stare gravă la ATI au murit în urma incendiului de la Spitalul de boli infecțioase din Constanța. Reprezentanţii IGSU susțin că în aproape 15 ani, unitatea spitaliceacă nici măcar nu a cerut autorizaţie de securitate la incendiu, deşi avea această obligaţie.

”Din documentele pe care le-am consultat până la acest moment (...) obiectivul conţine mai multe clădiri care sunt vechi şi, la momentul edificării, nu se supuneau procesului de avizare/ autorizare. A fost ridicate diferite lucrări care, până în anul 2004, nu aveau obligaţia de autorizare. În perioada 2004 – 2007 s-au edificat o serie de lucrări, între care şi parte din acea instalaţie de detecţie şi semnalizare la incendiu şi lucrări stucturale care atrăgeau această obligaţie”, a declarat prim-adjunctul IGSU, Cristian Radu, citat de News.ro.

Acesta a mai explicat că spitalul nu a depus nici până acum documentele necesre: ”Nu există o solicitare prin care să se solicite autorizaţia de securitate la incendiu, deşi acastă obligaţie s-a născut odată cu anul 2007 când  au fost recepţionate lucrări care se supun acestei obligaţii legale”. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-10-05

In legatura cu acest articol...

Lucian Bode: Numărul real al morților este 7 la spitalul din Constanța

Incendiu puternic la Secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța: 9 pacienți au decedat
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE