2022-01-17 00:17

Incendiu puternic la Secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța: 9 pacienți au decedat

 |  11:11
Incendiu puternic la Secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța: 9 pacienți au decedat

Un incendiu a izbucnit, vineri, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, la secția de terapie intensivă. A fost activat planul roșu de intervenție. Se încearcă evacuarea cât mai rapidă a pacienților, ei urmând să fie transferați la alte unități sanitare.

Surse: Opt oameni ar fi murit în incendiu

UPDATE 10.53. Opt oameni ar fi murit în timpul incendiului, potrivit unor surse.

113 au fost evacuați.

Un oficial din Ministerul Sănătății a confirmat că sunt persoane decedate, el adăugând că numărul va fi comunicat într-o conferință de presă. 

UPDATE 10.51. Premierul a fost informat despre incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța și continuă să țină legătura cu reprezentanții MAI, Ministerul Sănătății și cei ai prefecturii Constanța.

A fost activată o celulă de criză la MAI pentru a coordona intervenția și a se asigura că sunt evacuați pacienții și că sunt locuri pentru ei în alte spitale.

Premierul Florin Cîțu i-a solicitat secretarului de stat Raed Arafat să meargă la fața locului pentru a se asigura că operațiunile de acolo se desfășoară fără probleme.

Nereguli grave constatate într-un raport din 2020

UPDATE 10.50. În raportul de control făcut la secțiile ATI în 2020 după incendiul din Piatra Neamț au fost semnalate deficiențe și la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.

S-a constatat că nu funcționează instalațiile de detecție, semnalizare și avertizare a incendiilor.

Instalațiile electrice nu sunt verificate periodic de personal atestat, potrivit raportului.

UPDATE 10.45. Pompierii au anunțat că au instalat un spital mobil pentru triajul pacienților. Toți pacienții trec prin acel spital mobil, le este evaluată starea de sănătate, iar medicii decid dacă rămâne la fața locului pentru îngrijiri sau dacă este trimis urgent la alt spital.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-10-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE