2024-04-26 03:17

Filarmonica ”George Enescu”, CONCERT online de Anul Nou

 |  22:27
Filarmonica ”George Enescu”, CONCERT online de Anul Nou

Concertul de Anul Nou al Filarmonicii "George Enescu", condus de dirijorul italian David Crescenzi, va fi transmis, joi, de la ora 19,00, live din Sala mare a Ateneului Român pe canalele online ale instituţiei.

Potrivit unui comunicat al Filarmonicii transmis marţi AGERPRES, programul concertului fără public este alcătuit din Uvertura la Bărbierul din Sevilia de Gioacchino Rossini, Valsul florilor din Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski, Dansurile ungare nr. 3, 5, 6 de Johannes Brahms şi Vals imperial, Polca Auf der Jagd, Polca Tritsch-Tratsch, Polca Pizzicatto, Polca Unter Donner und Blitz, Valsul Dunărea albastră, Marşul Radetzky de Johann Strauss fiul.

Concertul din 7 ianuarie va putea fi urmărit pe canalele online ale Filarmonicii "George Enescu": site, pe pagina de Facebook şi pe canalul YouTube.

Spectacolul va fi transmis şi pe pagina de Facebook a Radio România Muzical.

David Crescenzi s-a consacrat mai întâi ca pianist acompaniator şi asistent dirijor în diferite teatre lirice şi festivaluri, atât în Italia, cât şi în străinătate, iar actualmente activează ca dirijor de orchestră şi de cor.

La Opera Naţională Bucureşti a condus operele Rigoletto şi Nunta lui Figaro în 2006.

În 2007 a participat cu Opera Naţională Română din Timişoara la Festivalul Internaţional "George Enescu" din Bucureşti, dirijând Tosca de Puccini. La Timişoara, a susţinut cursuri de măiestrie pentru elevi şi studenţi ai clasei de canto la Colegiul Naţional de Artă "Ion Vidu" din Timişoara şi la Facultatea de Muzică din cadrul Universităţii de Vest (2010-2011).

În prezent, este director artistic al Teatrului Liric din Cairo.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-05



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE