2024-04-26 17:21

Ateliere de creativitate la Muzeul Ţăranului Român. Cât costă și cum se fac înscrierile

 |  12:27
Ateliere de creativitate la Muzeul Ţăranului Român. Cât costă și cum se fac înscrierile

Mai multe ateliere de creativitate vor fi organizate până în iunie la Muzeul Naţional al Ţăranului Român iar doritorii sunt așteptați să se înscrie în număr cât mai mare.

"Ana noastră n-are mere, dar are o grămadă de idei trăsnite: cum că ar fi cazul să inventăm o trusă de reparat cerul, ba şi o scară luuungă, cu cozi de pisici, să-l gâdilăm. Şi dacă te-ai prins în joaca ei, cu siguranţă că-ţi vei dori să răsuceşti nori pe furculiţă, să stai de vorbă cu soarele insomniac cu trei sprâncene sau să te împrieteneşti cu Sfântul Gâză. Beatrice are chef de joacă, aşa că pornind de la poveşti populare, obiceiuri, personaje fantastice din mitologia populară sau poveşti din calendar, poţi crea fie păpuşi din hârtie, siluete pentru teatru de umbre sau motocei, fie alte şi alte obiecte bune de luat acasă şi jucat cu ele", anunţă muzeul, înr-o postare pe Facebook.

La "Atelierele Valentinei" e liber la imaginat. "Dar nu îţi închipui că doar visezi, aşaaa, cu orele, ci şi construieşti. Ce? Păi jurnale-fortăreţe sau jurnale-baloane, animaţii, cuvinte-colaj sau colaje-cuvinte, un altfel de dicţionAR (da, da, este vorba despre realitatea augmentată), descifrezi sau creezi imagini şi poveşti. Cu Raluca iei o poveste plictisitoare, o desfaci în bucăţi mici, o cânţi pe rock sau operă, o joci, o colorezi şi o faci cea mai veselă sau cea mai dramatică sau neştiută sau... ce mai încoace şi-n colo, cea mai cea poveste. Şi poţi termina săptămână cu Călin, dându-vă în scrânciob la capete diferite de fluier", informează MNŢR.

Costul unui atelier este de 25 de lei/întâlnire, programul putând fi consultat pe site-ul muzeului. Înscrierile se fac la adresa de email atelieruldecreativitate@gmail.com sau la numărul de telefon 0757 256 227, în intervalul orar 9,00 - 15,00, de luni până vineri.

Pentru a asigura un mai bun acces grupurilor şcolare, cadrele didactice pot face programări telefonic la oricare dintre atelierele propuse, în zilele şi la orele dorite, în funcţie de disponibilitatea spaţiului.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-04-18



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE