2024-04-27 07:45

Isterie la Australian Open. Sute de sportivi intră în CARANTINĂ!

 |  17:15
Isterie la Australian Open. Sute de sportivi intră în CARANTINĂ!

Aproximativ 600 de sportivi, oficiali şi membri ai stafurilor prezenți la Australian Open sunt obligați să intre în izolare, după ce un angajat al unui hotel de carantină a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, relatează News.ro. Toate meciurile de tenis prevăzute pentru joi, la Melbourne, în turneele de pregătire pentru Australian Open, au fost anulate.

Programul de joi de la turneele găzduite de Melbourne Park ar urma să fie afectat. “În acest moment, nu există un impact asupra turneului propriu-zis”, potrivit premierului statului Victoria, Daniel Andrews. Sportivii vor reveni în concurs după ce vor fi testaţi negativ.

Persoana depistată infectată este un tânăr în vârstă de 26 de ani, care a lucrat la hotelul Grand Hyatt din Melbourne, unde au fost cazați în carantină aproximativ 1000 de sportivi, oficiali şi membri ai stafurilor.

Se preconizează că 500-600 de persoane au fost contacţi ocazionali ai bărbatului infectat. “Este un caz, nu este cazul ca oamenii să se panicheze”, a precizat premierul, menţionând că în statul Victoria vor reveni unele restricţii, inclusiv impunerea purtării măştii de protecţie şi în interior.

În ceea ce priveşte Australian Open, Andrews a fost categoric: “Avem un caz şi decizia s-a luat: evenimentul va avea loc săptămâna viitoare”.

În programul de joi al turneelor din această perioadă de la Melbourne Park figurau mai mulţi sportivi români. Astfel, Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 1, urma să evolueze împotriva rusoaicei Ekaterina Alexandrova, locul 33 WTA şi cap de serie numărul 9, în sferturile de finală ale Gippsland Trophy. Tot joi trebuia să se dispute şi confruntarea Irina Begu, locul 79 WTA - Naomi Osaka (Japonia), locul 3 WTA şi cap de serie numărul 2, din aceeaşi fază a competiţiei. În optimile Grampians Trophy urma să joace Sorana Cîrstea, locul 72 WTA, împotriva jucătoarei elveţiene Belinda Bencic, locul 12 WTA şi cap de serie numărul 2 (principala favorită după retragerea Biancăi Andreescu).


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-03



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE