2022-05-24 06:23

DJOKOVICI, prima reacție după decizia de expulzare din AUSTRALIA: „Sunt extrem de dezamăgit, dar voi coopera cu autoritățile competente...”

 |  11:53
DJOKOVICI, prima reacție după decizia de expulzare din AUSTRALIA: „Sunt extrem de dezamăgit, dar voi coopera cu autoritățile competente...”

Liderul mondial al tenisului masculin, Novak Djokovic, "extrem de dezamăgit" de decizia Tribunalului federal australian referitoare la expulzarea sa, a afirmat duminică într-un comunicat că va respecta verdictul şi că se pregăteşte să părăsească ţara, fără să dispute Australian Open care începe luni, transmite AFP, preluată de Agerpres.

"Sunt extrem de dezamăgit de decizia Tribunalului de a respinge apelul meu împotriva deciziei ministrului de a-mi anula viza", a scris jucătorul sârb. "Respect decizia Tribunalului şi voi coopera cu autorităţile competente în ceea ce priveşte plecarea mea din ţară", a adăugat el.

Textul integral al comunicatului este următorul:

"Aş dori să fac o scurtă declaraţie pentru a menţiona rezultatul audierii de astăzi la Tribunal. Acum îmi voi face ceva timp să mă odihnesc şi să mă refac, înainte de a face alte comentarii decât ceea urmează.

Sunt extrem de dezamăgit de decizia Tribunalului de a respinge apelul meu după decizia ministerului Imigraţiei de a-mi anula viza, ceea ce înseamnă că nu pot rămâne în Australia şi nu pot participa la Australian Open.

Respect decizia Tribunalului şi voi coopera cu autorităţile competente în ceea ce priveşte plecarea mea din ţară.

Pentru mine este neplăcut că atâta atenţie a fost îndreptată asupra mea în ultimele săptămâni şi sper că de acum ne putem concentra cu toţii asupra jocului şi turneului pe care îl iubesc. Aş dori să le urez mult succes jucătorilor, oficialilor turneului, personalului, voluntarilor şi spectatorilor pentru acest turneu.

În fine, aş dori să mulţumesc familiei mele, prietenilor, echipei mele, suporterilor, fanilor şi compatrioţilor mei sârbi pentru sprijinul lor continuu. Voi toţi aţi fost o mare sursă de putere pentru mine."

Tribunalul federal australian a respins, duminică, apelul depus de Novak Djokovic împotriva anulării vizei sale şi a deportării din Australia, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Verdictul anunţat de judecătorul şef James Allsop a venit în urma unei decizii unanime a celor trei judecători care au participat la audierea cazului la Tribunalul Federal al Australiei.

Această decizie înseamnă că Djokovic, nevaccinat contra Covid-19 şi intrat în Australia în baza unei excepţii medicale, nu mai poate întreprinde alte acţiuni legale şi astfel nu îşi va putea apăra titlul de campion la turneul Australian Open, care începe luni şi ar putea primi o interdicţie de trei ani de a intra în Australia.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-01-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE