2024-04-30 02:04

Boris Becker, CONDAMNAT la doi ani și jumătate de închisoare pentru evaziune fiscală

 |  19:56
Boris Becker, CONDAMNAT la doi ani și jumătate de închisoare pentru evaziune fiscală

Fostul mare campion la tenis Boris Becker a fost condamnat vineri în Marea Britanie la doi ani și jumătate de închisoare cu executare pentru fraudă. Câștigător a șase titluri de Grand Slam, germanul a fost găsit vinovat pentru că a ascuns trei milioane de euro în active și împrumuturi, ca să nu-și plătească datoriile.

Fost lider ATP, Boris Becker a adunat de-a lungul carierei peste 22 de milioane de euro. Câteva investiții neinspirate, un divorț costisitor și datorii către Fiscul britanic l-au obligat să-și declare falimentul personal în 2017. Datoriile lui s-ar ridica la peste 55 de milioane de euro.

Boris Becker a fost acuzat de evaziune fiscală, pentru că nu și-ar fi plătit taxele timp de mai mulți ani. Legenda tenisului mondial a fost găsit vinovat pentru că a ascuns 2,5 milioane de lire sterline (3 milioane de euro la cursul actual) în active şi împrumuturi pentru a nu-şi plăti datoriile.

În vârstă de 54 de ani, Boris Becker fusese declarat în faliment la 21 iunie 2017 din cauza unui împrumut de 3 milioane de lire sterline (3,5 milioane de euro) făcut la banca privată Arbuthnot Latham şi nereturnat, pentru o proprietate la Mallorca (Spania).

Fostul campion, care trăieşte în Marea Britanie din 2012, a pretins că a colaborat cu administratorii însărcinaţi cu asigurarea bunurilor sale, oferindu-şi chiar şi verigheta, și a acţionat conform sfaturilor primite de la experţi, relatează AFP, preluată de Agerpres. Germanul a vândut deja la licitaţie o serie dintre trofeele câştigate, pentru suma de 700.000 de lire (840.000 euro), pentru a achita o parte din datorii. Acuzarea i-a reproşat însă că nu a declarat două proprietăţi în Germania, precum şi o cotă dintr-un apartament londonez, ascunzând un împrumut de 825.000 de euro.

Astfel, juriul curţii Southwark Crown din Londra l-a găsit vinovat pe Boris Becker în cazul a patru capete de acuzare, conform Legii Insolvenţei,  pentru înstrăinarea de proprietăţi, nedezvăluire a averii şi ascunderea datoriilor.

În 2017, când a fost declarat falimentul său, datoriile lui Becker, care a câştigat 49 de titluri într-o carieră sportivă de 16 ani, erau estimate la 50 de milioane de lire sterline. El a contestat toate infracţiunile de care este acuzat.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-04-29



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE