2021-08-03 00:43

Victimă colaterală. Halterofila Loredana-Elena Toma, EXCLUSĂ de la Olimpiadă!

 |  18:18
Victimă colaterală. Halterofila Loredana-Elena Toma, EXCLUSĂ de la Olimpiadă!

România nu va avea nici un sportiv în probele de haltere de la JO de la Tokyo, din cauza numeroaselor cazuri de dopaj înregistrate în ultimii ani, informează insidethegames.biz, citat de News.ro. Mai mult, preşedintele FR Haltere, legendarul Nicu Vlad, fost vicepreşedinte al federaţiei internaţionale, nu va avea voie să fie oficial la competiţia de la Tokyo. România poate face recurs la această decizie la TAS.

Decizia, anunţată, joi, de Agenţia Internaţională de Testare (ITA), a fost luată de Comitetul independent de sancţiuni al federaţiilor membre din cadrul Federaţiei Internaţionale de Haltere (IWF), care a interzis deja trei naţiuni la Tokyo, Thailanda, Egipt şi Malaysia.

Întreaga delegaţie de patru sportivi din România, formată din Florin Croitoru (locul 8, la categoria 56 de kilograme), Răzvan Marin (bronz, la categoria 69 de kilograme), Gabriel Sîncrăian şi Roxana Cocoş (argint, la categoria 69 de kilograme), a fost descalificată de la JO din 2012, de la Londra, după ce Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a retestat probele stocate.

România trebuia suspendată timp de un an de către IWF în temeiul "Deciziei de la Tbilisi", care a condus la suspendarea altor nouă naţiuni care au avut, de asemenea, trei sau mai multe rezultate pozitive la retestările CIO de la Beijing 2008 şi Londra 2012.

În schimb, IWF, federaţia internaţională în al cărei comitet executiv se află Nicu Vlad, a transmis problema ITA, care a supravegheat toate procedurile antidoping din octombrie anul trecut.

După această decizie, campioana europeană Loredana-Elena Toma pierde şansele mari avute de a obţine la Tokyo o medalie olimpică de aur. China a decis să nu o selecţioneze pe campioana olimpică şi deţinătoarea recordului mondial Deng Wei, care s-a accidentat recent, astfel că Toma era mare favorită pentru a câştiga titlul olimpic la categoria 64 de kilograme. Loredana Toma, 26 de ani, a devenit, la 6 aprilie, triplă campioană europeana la categoria 64 de kilograme si a stabilit un nou record continental, la smuls, la Campionatele Europene de seniori de la Moscova, competitie de calificare la JO de la Tokyo. Toma a ridicat 114 kilograme la smuls, nou record european, 130 kilograme la aruncat şi 224 kilograme la total.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE