2024-04-29 22:24

Steven Gerard, demis din funcția de antrenor al lui Aston Villa

 |  12:00
Steven Gerard, demis din funcția de antrenor al lui Aston Villa

Fostul internaţional Steven Gerrard a fost demis din funcţia de antrenor al echipei engleze de fotbal Aston Villa, la mai puţin de două ore după înfrângerea suferită pe terenul echipei Fulham (0-3), joi seara, în etapa a 12-a din Premier League, transmite AFP.

„'Aston Villa FC poate confirma că antrenorul Steven Gerrard părăseşte clubul cu efect imediat'', a scris clubul din Birmingham într-un comunicat. ''Ţinem să-i mulţumim lui Steven pentru munca neobosită depusă şi pentru angajamentul său şi îi urăm mult succes în viitor'', se mai arătă în mesaj.

Legendă a clubului Liverpool FC, Gerrard a plătit preţul pentru rezultatele slabe ale formaţiei sale, aflată pe locul 17 în Premier League, primul deasupra liniei retrogradării, la egalitate de puncte (9) cu Wolverhampton (locul 18).

Villa nu a câştigat decât două meciuri din 11 jucate în acest sezon, iar eşecul de joi a fost picătura care a umplut paharul, Gerrard fiind concediat după 11 luni petrecute la club.

Gerrard şi jucătorii săi au fost huiduiţi de suporteri la finalul meciului, al patrulea consecutiv pentru club. În sezonul trecut, Gerrard Aston Villa a încheiat pe locul 14 în Premier League cu Gerrard pe banca tehnică. El venise de la Glasgow Rangers în locul lui Dean Smith, în noiembrie 2021, cu un contract pe trei ani şi jumătate. În Scoţia, fostul internaţional englez a câştigat titlul cu Rangers în 2021, punând capăt unei lungi perioade de dominaţie a lui Celtic.

În acest sezon, Gerrard a avut şi ghinionul de a nu putea conta pe noile achiziţii Diego Carlos şi Boubacar Kamara, şi nici pe Lucas Digne, toţi accidentaţi.

Clubul Aston Villa, proprietatea miliardarilor Nassef Sawiris şi Wes Edens, ar fi gata să plătească unul dintre cele mai ridicate salarii di Premier League pentru un antrenor, potrivit presei britanice. Între posibilii înlocuitori se vehiculează numele argentinianului Mauricio Pochettino, fost antrenor al echipelor Tottenham şi Paris Saint-Germain, dar şi al germanului Thomas Tuchel, fostul tehnician al echipelor Chelsea şi Partis Saint-Germain. Alţi posibil candidaţi sunt Unai Emery (Villarreal), care are experienţă în Premier League, la Arsenal, şi Sean Dyche (ex-Burnley).


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-10-21



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE