2024-04-27 00:37

Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală la US Open 2021. Jucătoarea cu origini românești, una dintre surprizele turneului

 |  09:51
Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală la US Open 2021. Jucătoarea cu origini românești, una dintre surprizele turneului

Emma Răducanu s-a calificat luni seară în sferturile de finală de la US Open 2021, obținând o victorie categorică, în doar 65 de minute, în fața americancei Shelby Robers, scorul fiind 6-2, 6-1.

Pentru Emma Răducanu, britanica de 18 ani cu origini românești este o performanță cu atât mai remarcabilă cu când este doar a treia jucătoare din istoria competiției open care vine din calificări și ajunge atât de departe în turneul de Grand Slam de la New York.

Aflată la prima apariție pe arena Arthur Ashe, Emma Răducanu ajunge pentru prima oară într-un sfert de finală al unui turneu de Grand Slam.

„Sunt atât de fericită, mă concentrez pe jocul meu, am depășit emoțiile din start, mă bucur că am ajuns aici. Vreau să văd acum cât de departe pot să ajung. Voi juca cu Belinda Bencic, e o jucătoare grozavă, dar nu vreau să mă mai gândesc la tenis acum, sunt prea fericită, de mâine voi vedea. Fanii au fost incredibili, m-am simțit ca acasă, le sunt recunoscătoare”, a declarat Emma Răducanu după meci, potrivit digisport.ro.

La doar a doua sa apariție pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam, Emma Răducanu se alătură clubului adolescentelor cu performanțe greu de anticipat la ediția din acest an a US Open. Un alt exemplu este canadianca Leylah Fernandez, care a împlinit luni 19 ani și care și-a făcut cadou calificarea în sferturile de finală, după ce anterior fusese protagonista „breaking news”-ului de a fi reușit eliminarea campioanei en-titre, Naomi Osaka, în faza a treia a turneului.

Este pentru prima dată din 2009 când mai mulți jucători sub 20 de ani ajung în sferturile de finală la US Open. Și Carlos Alcaraz, în vârstă de 18 ani, a ajuns în sferturile de finală la competiția de simplu masculin din acest an, scrie Mediafax.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-09-07



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE