2024-05-09 03:05

Cum a pierdut-o România pe cea mai valoroasă jucătoare de volei

 |  17:14
Cum a pierdut-o România pe cea mai valoroasă jucătoare de volei

Naţionala României de volei și-a luat adio de la Alexia Căruţaşu (18 ani), fiica foştilor internaţionali la baschet, Andreea şi Virgil Căruţaşu. Considerată cel mai bun produs al voleiului românesc feminin, după celebra Cristina Pîrv, Alexia a ales să reprezinte Turcia de acum înainte. Potrivit regulamentului federației international, ea va juca pentru turcia abia peste doi ani.

Născută în 2003, voleibalista a debutat la CSM Bucureşti, iar din 2019 se află în Turcia, unde a jucat mai întâi la Vakifbank Istanbul, care a împrumutat-o apoi la Sistem9 Yeşilyurt, acum fiind legitimată la Galatasaray Istanbul.

Preşedintele Federaţiei Române de Volei, Adin Cojocaru, susține că s-a deplasat în urmă cu două săptămâni la Istanbul, pentru a discuta cu Alexia despre acest aspect, însă jucătoarea nici nu a venit la întâlnire, scrie orangesport.ro.

În 2021, Alexia Căruţaşu a câştigat titlul de cea mai bună voleibalistă a României pentru a doua oară consecutiv. La nici 18 ani, Căruţaşu a cucerit Challenge Cup în 2021, cu Yeşilyurt Istanbul, după finala cu Volei Alba Blaj, iar la echipa naţională a fost lider în campania europeană, grupa găzduită de Cluj-Napoca.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-03-31



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE