2024-05-05 20:28

Cine este românul care a devenit campion mondial la Karate Do

 |  00:00
Cine este românul care a devenit campion mondial la Karate Do

Un român a devenit campion mondial la Karate Do, după ce s-a impus la categoria -85 kilograme, în finala competiției organizate în Florida (Statele Unite) de către World Union Karate Do Federation (WUKF).

Denis Iovescu este student al Universității de Vest din Timișoara, la Facultatea de Educației Fizică și Sport (FEFS-UVT) și este pregătit de către antrenorul Bede Laszlo Arthur. El a fost desemnat anul trecut cel mai mai bun sportiv al județului Timiș, de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș.

El este practicant de karate de la vârsta de 12 ani, fiind deținător al centurii negre cu 2 Dan.

Membru al lotului național de karate, Denis a învins pe rând adversari din Slovacia, Anglia și SUA, iar în finala probei l-a învins cu 5-0 pe oponentul său danez.

Tototată, la categoria kumite a grupei de vârstă 16-17 ani, Felix Neamțu a câștigat medalia de argint a probei rezervate participanților la -55kg, după o finală în compania unui sportiv din Puerto Rico, iar Răzvan Bica a obținut medalia de bronz la categoria minicadeți.

Desfășurat între 2 și 7 iulie 2022 în Florida (USA), Campionatul Mondial de Karate a avut la start un număr total de 1470 de sportivi din 34 de țări. În competiția pe echipe, România s-a clasat la final pe locul 2, scrie antena3.ro.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-07-08



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE