2024-05-05 03:32

Brazilia va avea trei zile de doliu național pentru comemorarea lui Pele

 |  08:49
Brazilia va avea trei zile de doliu național pentru comemorarea lui Pele

Pentru mulți specialiști și fani, Pele a fost cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor. Născut pe 23 octombrie 1940, legendarul brazilian a debutat la profesioniști la doar 15 ani, în tricoul lui FC Santos, și un an mai târziu era deja convocat la echipa națională a Braziliei. A câștigat 21 de trofee cu Santos și este singurul jucător cu trei Cupe Mondiale în palmares (1958, 1962, 1970).

Diagnosticat în 2021 cu cancer de colon, pentru Pele a început atunci meciul cel mai important. Meciul pentru viață. S-a luptat până în ultima clipă, însă la sfârșitul lui noiembrie, O Rei a ajuns în stare gravă la spitalul Albert Einstein din Sao Paulo. N-a mai răspuns la tratament, iar familia a petrecut ultimele zile cu el în rezervă.

Lumea fotbalului a intrat în doliu imediat ce a fost făcut public anunțul trecerii în neființă a legendarului brazilian. ”Sunt profund mișcat de moartea lui Pele. Federația Braziliană de Fotbal va aduce toate onorurile posibile celui mai mare fotbalist din toate timpurile. Pele este etern și noi vom munci întotdeauna să îi păstrăm istoria și să perpetuăm moștenirea sa”, au fost cuvintele președintelui federației din Brazilia, Ednaldo Rodrigues.

La sediul clubului de suflet al lui Pele, FC Santos, fanii au început să vină și să-i ofere în ultim omagiu primului star adevărat al fotbalului. Oficialii au decretat 7 zile de doliu.

La scurt timp, și președintele Braziliei a decretat trei zile de doliu național, în cinstea celui care a fost Pele.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-12-30



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE