2021-10-25 12:36

Un tribunal german a declarat MAHMUREALA o boală

 |  22:33
Un tribunal german a declarat MAHMUREALA o boală

Mahmureala a fost declarată boală de un tribunal german, motiv pentru care se poate solicita dreptul la concediu medical. Aceasta, au spus ei, include durerile de cap și alte simptome care sunt cauzate de consumul de alcool, „o substanța dăunătoare”.

Totul a început două produse, o băutură și un supliment sub formă de baton, create de o companie germană care au fost promovate ca remedii pentru atenuarea simptomelor mahmurelii în urma petrecerilor.

O asociație de protecție a consumatorilor nu a fost de acord cu acest demers şi a dat în judecată compania pentru publicitate înșelătoare.

Mai exact, „informațiile referitoare la un produs alimentar nu pot atribui vreo proprietate de prevenire, tratare sau vindecare a unei boli umane sau să dea impresia unei astfel de proprietăți”, o afirmație care recunoaște implicit mahmureala ca fiind o boală și care poate fi folosită de acum înainte de avocații muncii, notează Mediafax.

Judecătorii au concluzionat că „boala” poate fi definită în sens larg în interesul protejării sănătății oamenilor, menționând că termenul include „orice perturbare, chiar ușoară sau temporară, a stării normale sau a activității normale a organismului”, potrivit unui comunicat al instanței.

Aceasta, au spus ei, include durerile de cap și alte simptome care sunt cauzate de consumul de alcool, „o substanța dăunătoare”.

Vestea, care a venit exact la timp pentru deschiderea Oktoberfest, festivalul bavarez al berii, a fost primită cu mare bucurie de angajaţii care vor putea de acum să ceară concediu medical pe motiv că sunt mahmuri.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-10-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE