2024-05-05 08:21

STUDIU. Reinfectarea cu subvarianta Omicron, cunoscută sub numele BA.2, este posibilă, dar astfel de cazuri sunt rare

 |  15:38
STUDIU. Reinfectarea cu subvarianta Omicron, cunoscută sub numele BA.2, este posibilă, dar astfel de cazuri sunt rare

Reinfectarea cu subvarianta Omicron, cunoscută sub numele BA.2, este posibilă, însă astfel de cazuri sunt rare, anunţă autorii unui studiu realizat în Danemarca, informează agenția Reuters, citată de Agerpres.

În această ţară, o subvariantă mai infecţioasă de Omicron a înlocuit foarte repede varianta originală BA.1, cel mai des întâlnită la nivel mondial, însă până acum oamenii de ştiinţă nu ştiau dacă o persoană poate fi infectată de ambele subvariante. Noul studiu, coordonat de cercetătorii de la principala agenţie de combatere a bolilor infecţioase din Danemarca, Statens Serum Institut (SSI), arată că persoanele infectate cu BA.1 pot fi infectate şi cu BA.2 la scurt timp după aceea, însă astfel de cazuri sunt rare.

„Am găsit dovezi că reinfectările cu subvarianta Omicron BA.2 sunt rare, dar se pot produce relativ la scurt timp după infectarea cu BA.1”, au declarat autorii studiului.

Aceste reinfectări îi afectează mai mult pe tineri şi pe indivizii nevaccinaţi, cauzând însă doar forme uşoare de COVID-19, iar niciunul dintre aceste cazuri nu a dus la spitalizări sau la decese.

Cercetătorii danezi au găsit totodată o încărcătură virală mai mică după cea de-a doua infectare, fapt care sugerează că un anumit nivel de imunitate a fost dezvoltat de acele persoane după prima lor infectare. Studiul, care nu a fost deocamdată examinat de alţi cercetători prin procedura peer-review, a descoperit 1.739 de cazuri, înregistrate între 21 noiembrie 2021 şi 11 februarie 2022, de persoane care au fost testate pozitiv de două ori într-un interval cuprins între 20 şi 60 de zile.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-02-23

In legatura cu acest articol...

Coronavirus: 14.775 de cazuri noi. 207 pacienți au decedat în ultimele 24 de ore




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE