2024-05-04 20:40

Rețeaua Facebook, restricționată în Rusia. Ce li se spune rușilor la televizor despre război

 |  23:30
Rețeaua Facebook, restricționată în Rusia. Ce li se spune rușilor la televizor despre război

Pe lângă canalele de televiziune obediente președintelui Putin, rușii au tot mai puține surse de informare obiective. Accesul la reţeaua de socializare Facebook a fost limitat vineri în Rusia de organismul rus de reglementare în domeniu, care a acuzat-o că cenzurează mass-media ruse şi că încalcă drepturile cetăţenilor ruşi, în contextul actualului conflict armat din Ucraina, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Agenţia Federală pentru Supravegherea Comunicaţiilor din Rusia, Roskomnadzor, acuză Facebook că a restrâns pe platforma sa accesul la conturile oficiale ale agenţiei publice de ştiri Ria Novosti, ale mass-media online Lenta.ru şi Gazeta.ru., precum şi ale postului Zvezda, ce aparţine Ministerului rus al Apărării.

''Roskomnadzor a cerut administraţiei (companiei) Meta să ridice restricţiile impuse de către Facebook pentru mass-media ruse şi să explice motivul impunerii lor. Cererile au fost ignorate de proprietarii reţelei de socializare'', afirmă autoritatea rusă, care nu a precizat însă în ce constă limitarea accesului la Facebook.

Această reţea, YouTube, TikTok şi Twitter au primit înainte în Rusia numeroase amenzi pentru încălcarea legislaţiei ruse privind conţinuturile interzise.

Pe de altă parte, rușii văd la televizor doar informații favorabile președintelui Putin. Medicul Mihail Pautov, născut în fostul URSS, povestește într-o postare pe pagina sa de Facebook cum se desfășoară lucrurile:

”Cand ma uit la televiziunea nationala din Rusia, 1TV ( pervii canal) mi se face rusine de faptul ca ma consider rus. Se vorbeste despre cum Rusia salveaza refugiatii ucrainieni loviti de teroristi, despre cum armata rebela din Ucraina ataca avioanele pacii de deasupra Kievului, ajutoare umanitare si chiar si interviuri cu ucrainieni care sustin ca ii asteapta la rusi sa ii salveze. Asta vad rusii la TV” scrie Dr Pautov.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-02-25



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE