2020-10-27 05:52

Reacție ACIDĂ a Patriarhiei Române după interzicerea PELERINAJULUI de Sfântul Dumitru

 |  15:36
Reacție ACIDĂ a Patriarhiei Române după interzicerea PELERINAJULUI de Sfântul Dumitru

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a transmis luni o reacţie acidă la anunţul interzicerii și pelerinajului prilejuit de sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou din Capitală.

„Exerciţiile negative de imaginaţie la cel mai înalt nivel referitoare la comportamentul oamenilor credincioşi (declaraţi aprioric suspecţi), la capacitatea de organizare a Bisericii (altfel partener social exemplar al autorităţilor) şi la importanţa prezenţei şi manifestării faptului religios în societate pot fi realmente ofensatoare”, a transmis Bănescu.

„Lipsa dialogului interinstituţional, a cooptării în reflecţia asupra deciziilor cu impact public major referitoare la suspendarea, fie şi temporară, a unor libertăţi fundamentale, precum libertatea religioasă, a unor experţi în domenii conjunctural conexe ale zonei politicului şi sănătăţii publice, denunţă un excesiv superior dispreţ faţă de realitatea socială imediată. Aceasta e mult mai complexă decât le pare celor ce cred că poate fi oricând şi cu orice consecinţe modificată. Organismul comunitar funcţionează firesc doar în stare de echilibru izvorât din discernământ şi dialog pentru care Biserica pledează permanent. Ca şi pentru respectarea tuturor regulilor de natură sanitară ce se impun acum”, a mai spus reprezentantul Patriarhiei Române.

Bănescu a continuat: „Aroganţa, autarhismul decizional şi solipsismul moral nu au onorat şi nu vor onora niciodată pe nimeni. Pelerinajul organizat riguros, în condiţii excepţionale de respectare a unor reguli aplicate drastic şi a căror încălcare (acum imaginară) poate fi sancţionată oricând de autorităţi, este nu doar una dintre expresiile profunde ale libertăţii religioase responsabile, ci, în actualul context, şi o formă benefică de încredere şi de respect faţă de majoritatea oamenilor cuminţi şi credincioşi ai acestei ţări”


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-12

In legatura cu acest articol...

O nouă lovitură pentru credincioșii ortodocși. Pelerinajul de Sfântul Dumitru din Capitală a fost ANULAT
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE