2022-08-15 22:37

Povestea românului care este primul deținut din Spania EUTANASIAT

 |  21:51
Povestea românului care este primul deținut din Spania EUTANASIAT

Un deținut român este prima persoană aflată în spatele gratiilor, în Spania, căreia i se acordă dreptul la o moarte demnă. Bărbatul a paralizat în urma unui incident armat pe care el însuși l-a provocat la sfârșitul anului trecut.

Eugen Marin Sabău se află imobilizat la pat în spitalul penitenciar din Terrassa din luna decembrie. El a fost rănit de trei gloanţe, după ce a fost capturat  în urmă capturării după o urmărire ca în filme.

De atunci, el a suferit mai multe intervenţii chirurgicale.

Luna trecută, el le-a cerut judecătorilor să fie eutanasiat, din cauza durerilor insuportabile şi a stării grave de sănătate.

Rudele a două dintre victime au cerut anularea deciziei până la finalizarea procesului, însă judecătorul care a aprobat că Eugen Marin Sabău să aibă parte de o moarte asistată şi-a justificat decizia prin faptul că un proces nu poate îngrădi un drept fundamental, în acest caz dreptul la o moarte demnă.

În luna decembrie, Eugen Marin Sabău s-a echipat cu o vestă antiglonţ, o puşcă şi mai multe pistoale şi a dat buzna în sediul firmei de unde fusese dat afară şi şi-a împuşcat şeful, a rănit doi colegi şi un poliţist, încercând să scape de echipajele care îl urmăreau.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-08-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE