2024-04-26 11:13

Peste șapte milioane de copii sunt afectaţi de cutremurele devastatoare din Turcia şi Siria

 |  15:00
Peste șapte milioane de copii sunt afectaţi de cutremurele devastatoare din Turcia şi Siria

Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF) anunță că peste 7 milioane de copii sunt afectaţi de cutremurele devastatoare care au lovit Turcia şi Siria pe 6 februarie. UNICEF își exprimă teama că numărul copiilor ce şi-au pierdut viaţa în urma seismelor s-ar putea ridica la câteva mii, scrie Agerpres.

"În Turcia, numărul total al copiilor care trăiesc în cele zece provincii afectate de cele două cutremure se ridică la 4,6 milioane. În Siria, 2,5 milioane de copii sunt afectaţi. Copiii şi familiile au nevoie disperată de ajutor suplimentar. Numeroşi membri ai personalului organizaţiilor noastre partenere locale şi membri ai echipelor de intervenţie din prima linie au fost ucişi, răniţi, strămutaţi, iar birourile şi echipamentele lor au fost distruse", a declarat James Elder, un purtătorul de cuvânt al organizaţiei, în cadrul unei conferinţe de presă la Geneva.

UNICEF se teme că "numărul copiilor care şi-au pierdut viaţa se ridică la câteva mii". Aceste cifre, a explicat purtătorul de cuvânt, nu au fost verificate, dar este clar că "vor continua să crească".

Zeci de mii de familii trăiesc în aer liber în spaţii deschise și sunt expuse frigului. "În fiecare zi există informaţii despre un număr tot mai mare de copii care suferă de hipotermie şi de infecţii respiratorii", a mai declarat James Elder, menţionând că familiile dorm cu copiii pe străzi, în centre comerciale, moschei, staţii de autobuz şi sub poduri.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-14



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE