2024-04-30 08:13

Noul tratament anti-HIV a fost aprobat în SUA

 |  14:50
Noul tratament anti-HIV a fost aprobat în SUA

Compania farmaceutică ViiV Healthcare, deţinută majoritar de GlaxoSmithKline, împreună cu acţionarii Pfizer şi Shionogi Limited, a anunţat miercuri că Administraţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a aprobat medicamentul Cabenuva în doze administrate la fiecare două luni pentru tratamentul infecţiei cu virusul imunodeficienţei umane de tip 1 (HIV-1) la adulţi, scrie Agerpres.

Tratamentul este adresat adulţilor infectaţi cu HIV care au fost suprimaţi virusologic, fără antecedente de eşec la tratament şi fără rezistenţă cunoscută sau suspectată la cabotegravir sau rilpivirină, cele două componente principale ale tratamentului.

Cabenuva este primul şi singurul tratament complet împotriva HIV cu eliberare prelungită. Aprobarea FDA permite ca tratamentul Cabenuva să fie administrat lunar sau la două luni.

Cabotegravir şi rilpivirina cu acţiune prelungită sunt aprobate pentru utilizare la fiecare două luni și în Canada sub numele de Cabenuva şi în UE sub denumirea de Vocabria şi Rekambys.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-02-02



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE