2024-04-26 12:10

Marea Britanie a aprobat o nouă generație de VACCINURI împotriva variantelor actuale ale coronavirusului

 |  15:46
Marea Britanie a aprobat o nouă generație de VACCINURI împotriva variantelor actuale ale coronavirusului

Marea Britanie a aprobat o nouă generaţie de vaccin împotriva COVID-19 produs de Moderna, care ţinteşte atât varianta Omicron, cât şi tulpina originală a coronavirusului, şi care ar putea fi administrată doar o dată pe an, scrie Agerpres.

Această versiune a vaccinului constă într-o doză de rapel "bivalentă", care vizează atât varianta Omicron, cât şi tulpina originală a SARS-CoV-2, şi "provoacă un răspuns imunitar puternic" împotriva ambelor variante, inclusiv a subvariantelor Omicron BA.4 şi BA.5, a declarat Agenţia de Reglementare a Medicamentelor şi a Produselor Medicale (MHRA) din Marea Britanie.

"A fost aprobată pentru doze de rapel pentru adulţi de către MHRA, care a concluzionat că îndeplineşte standardele de siguranţă, calitate şi eficacitate ale autorităţilor de reglementare din Regatul Unit", a precizat agenţia într-un comunicat.

Efectele secundare observate sunt "de obicei uşoare" şi similare cu cele observate la variantele anterioare ale serului.

Directorul medical al Moderna, dr. Paul Burton, a declarat că noul vaccin poate creşte anticorpii unei persoane la niveluri atât de ridicate încât administrarea sa poate fi necesară doar anual.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-08-15



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE