2024-04-26 19:13

Mare sărbătoare pe 11 septembrie: Prăznuirea Sfintei Cuvioase Teodora din Alexandria

 |  23:08
Mare sărbătoare pe 11 septembrie: Prăznuirea Sfintei Cuvioase Teodora din Alexandria

Pe 11 septembrie este prăznuită Sfânta Cuvioasă Teodora din Alexandria, mare vindecătoare. Rugăciunea de vindecare către această sfântă are mare putere dacă este rostită chiar în ziua praznicului.

Sfânta Teodora fiind căsătorită și căzând în adulter, conștientizând starea de păcat, a luat decizia de a intra într-o mănăstire de călugări, potrivit crestinortodox.ro. Tăindu-și părul și îmbrăcând haine bărbătești, a intrat la mănăstirea Octodecatos, luându-și numele de Teodor.

A uimit obștea de monahi cu nevoințele, cu postul și lacrimile de pocăință. O tânără de o moralitate îndoielnică l-a acuzat pe nedrept pe „Teodor” că a lăsat-o însărcinată. Monahul nu a încercat să se dezvinovăţească primind să plece din mănăstire. Sfânta a petrecut șapte ani într-o pădure pustie, crescând copilul acelei femei.

În tot acest timp, a biruit prin rugăciune toate ispitele venite din partea diavolului. După șapte ani, starețul mănăstirii l-a primit înapoi în mănăstire pe monahul „Teodor”. După doi ani el a decedat și abia atunci toți frații au văzut că el era de fapt femeie.

Un înger al Domnului i-a descoperit atunci egumenului taina despre Sfânta Teodora. Soțul Sfintei, după înmormântarea acesteia, a ales să viețuiască pusticeşte în chilia soției lui până la moarte. Sfânta Teodora din Alexandria s-a mutat la Domnul în anul 490.

Rugăciune făcătoare de minuni către Sfânta Cuvioasă Teodora din Alexandria

Întru tine, maică, cu osârdie s-a mântuit cel după chip; că, luând crucea, ai urmat lui Hristos; şi lucrând, ai învăţat să nu se uite la trup, căci este trecător; ci să poarte grijă de suflet, de lucrul cel nemuritor. Pentru aceasta şi cu îngerii împreună se bucură, Cuvioasă Maică Teodora, duhul tău.

Cu sihăstrie ţi-ai luminat sfinţita ta podoabă şi te-ai adus ca un prinos lui Dumnezeu Celui Ce S-a Întrupat, Sfântă Teodora de Dumnezeu insuflată; şi luând de la Dânsul dar de tămăduiri, goneşti negura bolilor, fericită şi te rogi ca să ne mântuim toţi cei ce te lăudăm pe tine.

Iuda măreşte-te şi David întăreşte-te, Adame înnoieşte-te şi Levi veseleşte-te, că din voi S-a născut mie Hristos, încordează-ţi canonul, scriitorule de cântări şi spune: cine este Fecioara care s-a născut? Este Maica lui Hristos Dumnezeu, Hrănitoarea Vieţii noastre.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-09-10



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE