2021-12-03 17:36

ÎPS Teodosie, noi declarații inedite: ”În Altar nu sunt microbi, au constatat specialiștii de la NASA. Dacă mă împărtăşesc în fiecare zi, nu mă pot infecta”

 |  22:40
ÎPS Teodosie, noi declarații inedite: ”În Altar nu sunt microbi, au constatat specialiștii de la NASA. Dacă mă împărtăşesc în fiecare zi, nu mă pot infecta”

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a reacţionat după anunţul potrivit căruia certificatul verde ar putea deveni obligatoriu în Biserică. Înaltul prelat este de părere că certificatul nu va putea fi introdus în Biserică în virtutea autonomiei pe care această instituţie o are.

ÎPS Teodosie a invocat autonomia Bisericii. Înaltul prelat are convingerea că, în virtutea acestei autonomii, certificatul nu va deveni obligatoriu pentru cei care participă la ceremoniile religioase.

„Este o exagerare. Noi avem o anumită autonomie, în Biserică, mai ales în Sfântul Altar. În Altar nu prea sunt microbi, iar în Sfântul Potir nu sunt deloc, asta au constatat chiar specialiştii de la NASA. Cred că se intră cum nu s-a intrat niciodată în autonomia Bisericii. Patriarhia a dat un răspuns că nu crede că se va ajunge aici. Judecând obiectiv, în toate acestea sunt nişte exagerări.

Certificatul verde nu garantează că nu ne îmbolnăvim. Este atâta lipsă de organizare. În loc să se implice medicii, se implică politicul şi administrativul în actul medical. Avem şi noi medicul nostru, cel mai bun neurochirug, care e preot, se consultă cu specialişti din străinătate. În loc să fie grijă faţă de oameni să nu se facă vaccinul fără să fie testaţi oamenii, se iau aşa fără discernământ.

Eu vorbesc cu mulţi oameni care mi se plâng ce au păţit, le iau de la sursă. Nu mi-e teamă de riscul de a fi infectat, dacă mă împărtăşesc în fiecare zi nu mă pot infecta. Dar nu poţi să te împărtăşeşti nepregătit.

Eu cred în medicină, dar nu făcută cu multă superficialitate şi cu această normă. Modul în care este impus vaccinul este tendenţios. Avem o normă de vaccinare. Asta nu ne arată o logică medicală„, a declarat ÎPS Teodosie pentru RomaniaTV.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-11-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE