2024-05-06 07:54

DOLIU printre salvamontiștii din România

 |  18:34
DOLIU printre salvamontiștii din România

Serviciul Salvamont este în doliu după trecerea în neființă a unui personaj emblematic, Mihail Sârbu, cel care a fost un pionierul folosirii câinilor de avalanșă.

"Nea Mihai", cum era cunoscut de către toți colegii mai tineri, a fost șeful Salvamont Sinaia. El a scris prima istorie a serviciului de salvare montană.

 "Rămas bun, Mihai... Omul care a fost permanent cu sufletul alături de câini de avalanșă Salvamont România, fiind vizibil fericit la fiecare pas înainte, fiind alături de noi la fiecare victorie. Omul care a încercat să edifice un sistem canin în Salvamont România în anii 70, dar a fost descurajat de "papagalii" vremii. De atunci și până acum, au urmat avalanșe care au produs peste 200 de morți, Salvamontul vremii neavând câini de avalanșă! Îți promitem să ne atingem (sau să doborâm, după caz) toate țintele, toți papagalii timpurilor noastre, Mihai Sârbu.  Salută-i pe al tău Bari, și pe ai noștri Dara, Haiduc și Argo. Cândva, ne vom revedea și vom sta la povești...", a scris Salvamont.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-12-21



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE