2024-05-03 03:44

Descoperire inedită la Eforie Sud: EPAVA unei corăbii vechi de 200 de ani

 |  20:35
Descoperire inedită la Eforie Sud: EPAVA unei corăbii vechi de 200 de ani

Descoperire inedită făcuta în timpul operațiunii de lărgire a plajei din Eforie Sud. Scafandrii au găsit, în zona numită Capul Turcului, câteva resturi de lemn, din structura unei corăbii, dar și bucăți de metal, cel mai probabil cupru.

Epava, estimată ca având o vechime, de aproape 200 de ani, trebuie cercetată acum, de scafandrii arheologi.

Fotografiile au fost obținute cu ajutorul unui robot subacvatic de compania care lucrează la extinderea plajelor. Se observă coastele de lemn ale unei ambarcațiuni și o piesă metalică. Cum fundul mării este sit arheologic, muncitorii au oprit orice lucrare în zonă.

Măsurătorile inițiale arată că nava are aproximativ 20 de metri lungime și 4 metri lățime. Dacă va rămâne expusă și nu va fi acoperită cu nisip, va putea fi vizitată de scafandri mai ales că este situată la doar trei metri adâncime.

În acest moment, pe litoralul românesc, sunt 27 de epave identificate de specialiști. 15 dintre ele, aflate la cel mult 40 de metri adâncime şi o distanţă de maximum 40 de mile marine de ţărm, pot fi explorate de pasionaţii de scufundări. Epavele, multe dintre ele datând din antichitate, sunt răspândite de la Constanța până la Vama Veche, transmite Protv.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-10-31



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE