2024-04-26 20:39

Demitere la nivel înalt din cadrul OMS, care s-a lăsat cu acuzații de rasism și malpraxis

 |  18:27
Demitere la nivel înalt din cadrul OMS, care s-a lăsat cu acuzații de rasism și malpraxis

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) l-a dat afară pe directorul regional pentru Pacificul de Vest, japonezul Takeshi Kasai, acesta fiind acuzat de rasism şi malpraxis.

Este pentru prima dată când o astfel de situaţie are loc la OMS. Doctorul Kasai a fost înlocuit cu directorul general adjunct al OMS, Zsuzsanna Jakab, care va rămâne în această funcţie până când va fi ales un înlocuitor de către comitetul regional, scrie News.ro.

În octombrie 2021, zeci de membri ai OMS au semnat o plângere internă împotriva doctorului Kasai, care în 2019 a preluat conducerea Direcţiei regionale Pacificul de Vest - ce acoperă 1,9 miliarde de persoane din 37 de ţări. Ulterior, membrii personalului nemulţumit au trimis un e-mail, la jumătatea lunii ianuarie 2022, către ţările membre ale Comitetului executiv al agenţiei ONU pentru a le alerta. Aceste persoane l-au acuzat pe dr. Kasai că are un mod de "conducere autoritar şi rasist", dar şi că a împărtăşit în mod regulat informaţii privilegiate cu Ministerul japonez de Externe, că nu a vrut să critice China şi că a "risipit" banii donatorilor. Aceste acuzaţii grave au fost dezvăluite la sfârşitul lunii ianuarie 2022 de agenţia de presă Associated Press.

Alegerea unui nou director regionale urmează să aibă loc în octombrie 2023.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-08



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE