2024-05-06 01:30

Cum arată PRIMA felicitare de Crăciun din lume. Va fi scoasă la LICITAȚIE

 |  22:25
Cum arată PRIMA felicitare de Crăciun din lume. Va fi scoasă la LICITAȚIE

Prima felicitare tipărită vreodată de Crăciun va fi scoasă la licitație. Cartolina prezintă o scenă victoriană, cu o masă de Sărbători în familie și datează din 1843. Mai mult decât atât, felicitarea are și un mesaj scris în partea inferioară.

Potrivit The Guardian, felicitarea va fi scoasă la licitație online, fiind vândută de un consorțiu condus de Marvin Getman, un dealer din Boston, specializat în cărți rare și manuscrise. Felicitare prezintă o familie victoriană, la masa de Sărbători, ciocnind paharele.

Cum arată PRIMA felicitare de Crăciun din lume. Va fi scoasă la LICITAȚIE
zoom

„Un Crăciun fericit și un An Nou fericit” este mesajul care apare pe cartolina tipărită în 1843. Totuși, pentru secolul XIX, felicitarea ar fi prezentat mult prea multă veselie de sărbători, stârnind o serie de controverse la momentul lansării, mai ales pentru că în prim plan prezent un copil ce lua o înghițitură de alcool din paharul unui adult.

Purtianii secolului au fost atât de revoltați la acea vreme că a fost nevoie să mai treacă încă trei ani până când a fost retipărit exemplarul. „Au fost destul de tulburați că în această imagine scandaloasă apar copii cu un pahar de vin alături de adulți. Au demarat o campanie de a suprima și cenzura”, a precizat Justin Schiller, fondatorul și președintele anticariatului din New York, care deține felicitare, scrie sursa citată.

Felicitarea se presupune a fi doar o monstră a unui vânzător, ea fiind inițial colorată de mână. Potrivit lui Getman, în întreaga lume ar fi fost printate în total doar 1.000 de copii ale controversatei felicitări de Crăciun.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-12-04



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE