2022-08-15 21:24

Creștinii prăznuiesc Schimbarea la Față a Domnului. Obiceiuri și tradiții

 |  23:21
Creștinii prăznuiesc Schimbarea la Față a Domnului. Obiceiuri și tradiții

În fiecare an, pe 6 august, Biserica Ortodoxă Română prăznuiește Schimbarea la Față a Domnului Iisus Hristos. Schimbarea la Față a Domnului Iisus Hristos datează de la începutul secolului al IV-lea, atunci când Sfânta Împărăteasă Elena a zidit o biserică pe Muntele Tabor în Israel.

Sărbătoarea Schimbarea la Față a Domnului amintește de minunea care s-a petrecut pe Muntele Tabor, atunci când apostolii și-au dat seama că Mântuitorul nu este doar un proroc, ci Fiul lui Dumnezeu.

În cultura populară, Schimbarea la Față a Domnului marchează începutul toamnei, iar în unele zone din țară oamenii respectă o serie de tradiții, obiceiuri și superstiții.

Conform tradiției, în această zi, oamenii fac pomeni tuturor apropiaților care au trecut în neființă, iar în unele zone, oamenii duc la biserică struguri pentru a fi sfințiți, după care îi împart credincioșilor.

Se spune că în ziua Schimbării la Față, oamenii nu trebuie să se certe cu nimeni.

Tot cu ocazia acestei sărbători, fetele sunt sfătuite să nu se pieptăne, pentru că, în caz contrar, nu le mai crește părul.

De asemenea este interzis scăldatul, pentru că începând de pe 6 august temperatura apei va scădea și oamenii riscă să se îmbolnăvească. Cei care nu respectă sărbătoarea se vor usca și se vor gălbeji ca florile, care începând de pe 6 august, încep să se vestejească.

De asemenea, cei care spală haine în ziua sărbătorii se vor umple de păduchi și de ploșnițe.

Se spune că cei care mănâncă struguri înainte de Schimbarea la Față vor avea dureri groaznice de burtă.

Tot de Schimbarea la Față se spune că cei care nu își văd umbra atunci când răsare soarele, vor muri până la sfârșitul anului.

Dacă femeile însărcinate vor respecta sărbătoarea vor avea o naștere ușoară și copii sănătoși.

Pentru că sărbătoarea Schimbarea la Față a Domnului are loc în postul Sfintei Marii, credincioșii vor avea dezlegare la pește.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-08-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE