2022-01-29 00:26

Comisia Europeană INTERZICE aditivul E171. Ce produse îl conțin

 |  20:24
Comisia Europeană INTERZICE aditivul E171. Ce produse îl conțin

Dioxidul de titan (E171) nu va mai fi folosit ca aditiv alimentar. Interdicția, care a fost adoptată vineri, de Comisia Europeană, se va aplica după o perioadă de tranziţie de şase luni: din vară, acest aditiv nu ar mai trebui adăugat în produsele alimentare.

Dioxidul de titan se utilizează pentru a conferi o culoare albă multor produse alimentare, de la produse coapte şi paste tartinabile, până la supe şi sosuri, sosuri pentru salate şi suplimente alimentare.

"Prin interdicţia de astăzi, eliminăm un aditiv alimentar care nu mai este considerat sigur. Contez pe faptul că autorităţile statelor membre vor coopera, asigurându-se că operatorii din sectorul alimentar vor înceta să utilizeze E171 în produsele alimentare", a declarat comisarul responsabil cu sănătatea şi siguranţa alimentară, Stella Kyriakides.

Statele membre au aprobat în unanimitate propunerea Comisiei, prezentată în toamna trecută.

Propunerea executivului comunitar s-a bazat pe un aviz ştiinţific al Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară, care a concluzionat că E171 nu mai poate fi considerat sigur atunci când este utilizat ca aditiv alimentar.

În România sunt utilizați peste 300 de aditivi alimentari. Unii, cum ar fi caragenanul, monoglutamatul de sodiu, nitriții și tartrazina, pot provoca afecțiuni gastrointestinale și neurologice și pot da dependență.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-01-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE