2022-10-02 09:21

CNN include Munții Apuseni în topul celor mai FRUMOASE locuri din Europa

 |  20:33
CNN include Munții Apuseni în topul celor mai FRUMOASE locuri din Europa

Munţii Apuseni au fost incluşi de postul CNN într-un top cu 17 destinaţii din Europa care merită vizitate în acest an, informaţia fiind distribuită de Ministerul Turismului din România.

Conform CNN, primul în clasamente este parcul naţional al Spaniei, Picos de Europa. Este unul dintre lanţurile muntoase cele mai apreciate din vestul Europei. Vârfurile de calcar zimţate şi cheile adânci sunt străbătute de trasee de drumeţii bine marcate, cu peşteri adânci care impresioneaza călătorii mai îndrăzneţi. 

Mai departe, Insulele Lofoten din Norvegia sunt o destinaţie de vis pentru pasionaţii şi iubitorii de natură şi cei care preferă aventurile departe de drumurile bătătorite. De acolo putem admira aurora boreală in toata splendoarea ei. 

Pe locul al treilea în top se află munţii noştri Apuseni. Cei de la CNN descriu zonele din Apuseni ca fiind destinaţia ideală de vacanţă pentru vară. Iar în ceea ce priveşte punctele forte, menţionează temperaturile mai răcoroase, pădurile şi peisajele impresionante, dar şi multele trasee pentru pasionaţii de aventură. 

Pe locul 4, urmează oraşul Efes din Turcia. Este un oraş antic greco-roman , apreciat în special pentru restaurările impresionante. Iar pe locul 5 regăsim oraşul Avignon, din Franţa. Pentru un oraş cu mai puţin de 100.000 de locuitori, pare că acesta are o abundenţă incredibilă de atracţii istorice şi culturale. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-08-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE