2024-05-03 03:36

Cel mai bun rezultat al unui român în epoca modernă a Campionatului European de Raliuri

 |  15:06
Cel mai bun rezultat al unui român în epoca modernă a Campionatului European de Raliuri

De șase ori campion national de raliuri, Simone Tempestini, a reusit cel mai mare rezultat al unui roman in epoca moderna a Campionatului European de Raliuri. El a reusit sa incheie pe locul 4 in Azore, a doua etapa a competitiei continentale.

Clujeanul, care a facut echipaj cu Sergiu Itu pe un model Skoda Fabia Rally2 Evo, a avut o zi duminica fabuloasa, cu doua victorii pe probele speciale si alte doua pozitii secunde. Doar startul gresit de sambata, cand a pierdut secunde pretioase, i-au luat sansa unui podium istoric pentru motorsportul romanesc. Doar 19 secunde a fost diferenta dintre austriacul Simon Wagner si Tempestini in clasamentul final. Romanii au fost elogiati inclusiv de site-ul oficial al FIA ERC pentru evolutia lor de-a lungul zilei de duminica.

In acest moment, Tempestini e pe locul 8 la general in clasamentul continental dupa primele doua etape, cu 23 de puncte, iar daca nu ar fi abandonat in runda inaugurala, cu doar 10 kilometri inainte de final, acestia s-ar fi aflat pe podiumul general, la doar 4 puncte de lider.

Urmatoarea etapa din Campionatul European de Raliuri la care echipajul Tempestini/Itu va lua startul este cea din Canare, programata in luna mai. In urma cu doi ani, acestia incheiau pe 14 la general runda din insulele spaniole.

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-03-28



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE