2024-04-26 02:59

Ce e ”Provocarea Benadryl” de pe TikTok. Un băiat de 13 ani și-a pierdut viața

 |  18:36
Ce e ”Provocarea Benadryl” de pe TikTok. Un băiat de 13 ani și-a pierdut viața

„Provocarea Benadryl” a ajuns să fie celebră pe aplicația online TikTok. Un băiat de doar 13 ani, din SUA, a murit, după ce a încercat să pună în practică această provocare.

Băiatul în vârstă de 13 ani a murit, după ce a stat aproape 7 zile conectat la un ventilator. Acesta ar fi consumat între 12 și 14 pastile din categoria medicamentelor antihistaminice, fără a avea o prescripție medicală. Potrivit „provocării”, în urma administrării medicamentelor, acesta trebuia să aibă halucinații.

Tatăl copilului susține că Jacob împreună cu prietenii săi se filmau în timp ce testau această provocare apărută pe rețelele de socializare.

În urma administrării medicamentelor, corpul băiatului a început să aibă convulsii. După asta, totul s-a întâmplat foarte repede și a fost „prea mult pentru corpul său”, a spus tatăl băiatului, potrivit CBS News.

După șase zile în care a fost conectat la un ventilator, tânărul a murit, tatăl său numind momentul ca fiind „cea mai rea zi din viața lui”.

Familia lui Jacob a decis să avertizeze toți părinții și să îi sfătuiască să monitorizeze activitatea online a copiilor pentru a evita producerea unor noi drame.

Autoritățile locale au fost contactate de tatăl lui Jacob pentru a cere să impună o restricție de vârstă la cumpărarea unor medicamente precum Benadryl.

Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA a tras un semnal de alarmă cu privire la supradozele care se produc după „Provocarea Benadryl”, de pe TikTok, de ani de zile.

Benadrylul conține difenhidramină, un antihistaminic care ameliorează temporar simptomele cauzate de guturai, alergii ale căilor respiratorii superioare sau răceala comună, cum ar fi curgerea nasului și strănutul.

Difenhidramina oferă siguranță și este eficientă în momentul în care este utilizată după recomandările medicului. Dacă aceasta este consumată în cantități mari poate să provoace probleme cardiace grave, convulsii, comă sau chiar moartea.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-04-18



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE