2024-05-07 07:58

Care este prima țară din UE care a eliminat toate restricţiile anti-COVID

 |  15:32
Care este prima țară din UE care a eliminat toate restricţiile anti-COVID

Prima țară din Uniunea Europeană care a eliminat începând de marţi toate restricţiile împotriva COVID-19, inclusiv obligativitatea de a purta mască sanitară, este Danemarca. În ciuda faptului că incidenţa rămâne una ridicată, autorităţile daneze susțin că virusul nu mai reprezintă o "ameninţare" pentru societate datorită ratei mari de vaccinare.

„Avem un procentaj extrem de ridicat al adulţilor vaccinaţi cu trei doze. Considerăm că este rezonabil să ridicăm restricţiile, întrucât Omicron nu este o boală gravă pentru cei nevaccinaţi”, a declarat epidemiologul Lone Simonsen, de la Universitatea din Roskilde, pentru AFP.

Premierul danez, Mette Frederiksen, a salutat demersul printr-o postare pe Facebook, în care a scris: „De la 1 februarie, Danemarca va fi complet deschisă” şi a mulţumit populaţiei pentru rata de vaccinare ridicată.

De marţi, măştile nu mai sunt necesare în magazine, restaurante şi în mijloacele de transport în comun, iar limitările privind numărul de persoane permise la adunările în spaţiile închise şi măsurile de distanţare socială au fost și ele înlăturate. Cluburile de noapte au fost redeschise, iar aplicaţia de urmărire a contactelor nu mai este necesară.

Unele restricţii vor rămâne, însă, în vigoare, ca de exemplu măsurile pentru călătorii nevaccinaţi care încearcă să intre în ţară din afara zonei de călătorie liberă a Danemarcei, precum şi utilizarea măştilor sanitare în spitale.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-02-01



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE