2024-04-26 15:25

Blackberry, la FINAL de drum! Telefoanele clasice nu vor mai funcționa din 4 ianuarie

 |  19:05
Blackberry, la FINAL de drum! Telefoanele clasice nu vor mai funcționa din 4 ianuarie

Telefoanele clasice BlackBerry nu vor mai funcționa din 4 ianuarie. Compania a anunțat retragerea suportului tehnic pentru dispozitivele clasice care rulează cu sistem de operare BlackBerry 7.1 OS și BlackBerry 10 și mai vechi. Asta înseamnă că aceste telefoane nu vor mai funcționa corespunzător în ceea ce privește serviciile care țin de conexiunea de internet mobil sau cea Wi-Fi, inclusiv funcțiile de bază precum apeluri telefonice și apeluri la numerele de urgență.

Rămân funcționale telefoanele BlackBerry de generație mai nouă, care rulează pe software Android.

Compania BlackBerry, cândva lider pe piaţa de smartphone-uri, a anunțat încă din septembrie 2020 că renunță la propriul sistem de operare, ca parte a eforturilor sale de a se concentra pe furnizarea de software și servicii de securitate întreprinderilor și guvernelor din întreaga lume sub numele de BlackBerry Limited, scrie CNN.

Telefoanele clasice BlackBerry, cu tastatură, au fost extrem de populare la sfârșitul anilor 90 și începutul anilor 2000. Tastatura a atras profesioniștii care doreau flexibilitatea de a lucra în afara biroului cu unele dintre instrumentele pe care le foloseau la un desktop.

În 2012, BlackBerry avea peste 80 de milioane de utilizatori activi.

Compania a încercat să țină pasul cu giganții Apple și Samsung și a lansat în 2017 BlackBerry KeyOne un dispozitiv cu sistem de operare Android 7.1 preinstalat, însă încăpăţânarea de a păstra tastatura fizică nu s-a dovedit a fi o formulă de succes.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-01-02



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE