2024-05-03 15:03

BICIUIȚI pentru clipurile de pe Tik Tok. Pățania unor influenceri din Nigeria

 |  18:21
BICIUIȚI pentru clipurile de pe Tik Tok. Pățania unor influenceri din Nigeria

Popularitatea TikTok a crescut rapid în Nigeria în ultimii ani. Tinerii obișnuiesc să ironizeze personalitățile publice în montaje foto și video care atrag numeroși urmăritori. Doi influenceri vor afla, însă, pe pielea lor, cât de usturător e acest tip de comedie.

Mubarak Isa Muhammed și Muhammed Bula au fost arestați săptămâna trecută, după ce au postat pe TikTok și Facebook înregistrări video în care îl ironizau pe guvernatorul statului nigerian Kano, pentru că ar fi furat mai multe terenuri, este corupt și a adormit la birou, relatează BBC, citat de Spotmedia.

Procurorul Wada Ahmed Wada a susținut în fața instanței că acuzații l-au defăimat pe guvernatorul Abdullahi Ganduje și că acțiunea lor a tulburat liniștea publică.

Muhammed și Bula au pledat vinovați și au cerut clemența instanței, însă judecătorul a decis ca fiecare să primească 20 de lovituri de bici. În plus, aceștia vor fi obligați să achite o amendă de 10.000 de naira (22,65 euro) și să facă curățenie în tribunal timp de 30 de zile. Totodată, ei trebuie să-i prezinte scuze public guvernatorului pe rețelele de socializare.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-11-08



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE