2024-05-02 22:55

Vreme caldă în următoarele două săptămâni, dar cu ploi în fiecare zi

 |  14:55
Vreme caldă în următoarele două săptămâni, dar cu ploi în fiecare zi

Prognoza publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) ne arată că vremea se va menține caldă în decursul următoarelor două săptămâni (2 - 15 mai), în întreaga ţară, însă precipitaţiile sub formă de aversă se vor semnala aproape în fiecare zi.

În Dobrogea, media maximelor termice nu va avea variaţii importante şi se va situa, în general, între 17 şi 19 grade, iar cea a minimelor va fi în creştere, de la 8 grade în prima dimineaţă, până în jurul a 11 grade în ultima. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în jurul datei de 5 mai şi după data de 9 mai.

În Muntenia, tendinţa vremii va fi în general de încălzire. Media maximelor termice va creşte de la 19 grade Celsius în prima zi, până la 23 - 25 de grade în ultimele, iar a minimelor de la 7 grade la începutul intervalului, până la 8 - 11 grade la finalul acestuia. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în jurul datei de 5 mai şi după data de 9 mai.

În Oltenia, în primele două zile de prognoză, media maximelor termice se va situa în jurul a 19 grade Celsius, apoi va creşte uşor, astfel că în 5 şi în 6 mai aceasta va tinde spre 23 de grade. Va urma o zi de răcire cu aproximativ 3 grade, iar până în ziua de 10 mai va rămâne relativ constantă. În 11 mai se va răcori cu aproximativ 2 grade, pentru ca până la finalul intervalului de prognoză să se încălzească, iar media maximelor de temperatură va ajunge să se situeze în jurul a 24 de grade. Minimele termice vor avea variaţii relativ asemănătoare. Cele mai mici valori ale mediei lor, de 6 - 7 grade, se vor atinge în primele trei zile, iar cele mai mari, de 9 - 10 grade, în jurul datei de 7 mai şi în 15 mai, dimineaţa. Va ploua aproape zilnic, până în data de 6 mai izolat, apoi local.

La munte, pe tot parcursul intervalului de prognoză, în general, media maximelor termice va avea variaţii între 7 şi 12 grade, iar cea a minimelor între un grad şi 4 grade. Vor fi averse zilnic, pe suprafeţe mici, apoi pe arii relativ extinse.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-05-02



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE