2024-05-04 07:17

VIDEO În sfârșit, s-a turnat PRIMUL strat de asfalt pe Autostrada Moldovei! Când ar putea fi gata

 |  18:11
VIDEO În sfârșit, s-a turnat PRIMUL strat de asfalt pe Autostrada Moldovei! Când ar putea fi gata

După zeci de ani de așteptare și promisiuni, politicienii anunță cu mare fast turnarea primului strat de asfalt pe A7, Autostrada Moldovei. Sorin Grindeanu, Marcel Ciolacu şi directorul CNAIR, Cristian Pistol, au vizitat tronsonul 3 al autostrăzii, la ieşirea din Râmnicu Sărat.

Angajaţii firmei care şi-a adjudecat lucrările pe acest tronson de drum au început turnarea primului strat de asfalt pe o lungime de 3 kilometri din cei 14 kilometri care sunt planificaţi pentru zilele acestea.

Sorin Grindeanu s-a declarat mulțumit că pe acest sector constructorul s-a mobilizat exemplar, dar lucrurile stau şi mai bine pe celelalte tronsoane până la Focşani. 

"Vrem ca de anul acesta să dăm în folosinţă minim 100 de kilometri de drum expres sau autostradă", a afirmat el.

Și președintele PSD, Marcel Ciolacu s-a arătat încântat de debutul lucrărilor:

"Acesta este PNRR, oameni buni!  Autostrada Moldovei se face cu bani europeni și cu un constructor român! Astăzi au fost așternuți primii kilometri de asfalt la Râmnicu-Sărat, între două tronsoane ale Autostrăzii Buzău-Focșani. Îl felicit pe ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu deoarece a impulsionat tot ce ține de proceduri și de statul român, astfel încât Moldova să aibă o autostradă, după 30 de ani! Oricât ar scânci useriștii în pumni, PNRR merge înainte așa cum ne-am propus! Construim autostrăzi și facem reforme!  Între timp, USR să dea înapoi miliardul de euro furat cu vaccinuri inutile!", a scris ulterior Ciolacu pe Facebook.

Autostrada „Moldovei” A7 are aproape 450 km de la Ploiești (Dumbrava/A3) și până la Siret, la granița cu Ucraina. De la Ploiești până la Pașcani (circa 335 de km) a fost prinsă pe finanțare prin PNRR, iar asta înseamnă că, pentru a nu pierde finanțarea, toate tronsoanele trebuie construite până în 2026.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-04-06

GALERIE MEDIA




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE