2024-05-04 12:36

Vești BUNE pentru pensionari. Ce schimbări anunță ministrul Muncii

 |  16:18
Vești BUNE pentru pensionari. Ce schimbări anunță ministrul Muncii

Marius Budăi, ministrul Muncii a anunțat că acel procent de 9,4% privind majorarea pensiilor va fi scos din PNRR aproape sigur.

„Avem un contract în derulare cu Banca Mondială, pentru a îndeplini cerinţele din PNRR. (..) Astăzi, de dimineaţă, am primit aşa cum scrie în contractul de asistenţă cu Banca Mondială un raport care conţine măsuri pe care ar trebuie să le prevadă următorul proiect de act normativ, astfel încât să implementăm PNRR, un PNRR care a fost scris de Raluca Turcan, semnat de Florin Cîțu, în calitate de premier, de ministrul Fondurilor Europene - Ghinea. Din cauza unor exprimări, pensii speciale, Comisia europeană a interpretat că și pensiile militare trebuie introduse în acest jalon. Nu trebuie să mai fie nicio pensie care să depășească venitul din timpul servicului, adică salariul.

Sunt reglementări și propuneri pentru a reglementa pe viitor. Trebuie să discutăm public după ce vom avea un comitet interministerial.

În urma discuțiilor pe care le-am avut, aproape sigur acel procent de 9,4 va fi scos din PNRR.

Seniorii erau condamnați la sărăcie. Nu cred că trebuie să facem asta. Vă dau mai mult ca sigur că acest procent va fi scos”, a spus Marius Budăi.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-10-24



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE