2024-05-02 21:47

Un tânăr și-a înscenat răpirea pentru a obține bani de la mama sa. Acum, se află în arestul Poliției

 |  20:00
Un tânăr și-a înscenat răpirea pentru a obține bani de la mama sa. Acum, se află în arestul Poliției

Doi tineri care au înscenat răpirea unuia dintre ei au fost reţinuţi pentru şantaj şi instigare la şantaj, după ce mama presupusei victime a cerut ajutorul Poliţiei, anunţând că a primit o înregistrare în care fiul său apare legat, iar cei care îl ţin ostatic îi cer o sumă de bani, informează News.ro.

Ancheta a scos la iveală că tânărul şi-a înscenat răpirea, cu ajutorul unui prieten care l-a legat, el sperând ca astfel să facă rost de bani de la mama sa, pentru a acoperi o datorie.

Dosarul a fost deschis la Serviciul de Investigaţii Criminale din Sectorul 5 al Capitalei după ce o femeie a anunţat că fiul său a fost răpit şi că i se cer 1.500 de euro pentru eliberarea lui. Femeia a primit inclusiv înregistrări cu fiul său legat.

”Poliţiştii au reuşit identificarea locului unde se presupune că s-ar fi săvârşit fapta, însă până în momentul intervenţiei poliţiştii au primit un nou apel, prin 112, de la presupusa victimă care a sesizat acelaşi lucru, că a fost lipsit de libertate. Poliţiştii s-au deplasat la locaţie, au identificat persoanele implicate şi le-au condus la audieri. Din cercetări a reieşit faptul că acesta şi-a înscenat o răpire cu sprijinul unui prieten care l-a ajutat să îl lege de mâini şi de picioare şi a transmis, mai departe, filmările mamei lui. În urma audierilor, cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi instigare la şantaj, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere legală”, au declarat oficialii Poliţiei Române.

Tânărul care şi-a înscenat răpirea este cercetat pentru instigare la şantaj, iar complicele său este acuzat de şantaj.

Poliţiştii au stabilit, în urma cercetărilor, că tânărul avea o datorie şi, neavând bani să o plătească, a încercat să facă rost de bani de la mama sa, pensionară.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-01-07



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE