2024-04-29 20:46

TRAGEDIE în Alpi: din păcate, ar fi MURIT și doi români în avalanşa din Italia

 |  13:17
TRAGEDIE în Alpi: din păcate, ar fi MURIT și doi români în avalanşa din Italia

Un bloc de gheață uriaș s-a desprins duminică de pe ghețarul Marmolada, din Alpii din nordul Italiei, provocând o avalanșă puternică, care a ucis șase persoane. Din nefericire, printre victime s-ar afla şi doi români, soț și soție.

Informaţii de ultimă ora despre tragedia din Alpii italieni după prăbuşirea unui gheţar.

Conform unor surse guvernamentale, printre morţi se află şi doi români, după prăbuşirea gheţarului Marmolada în Munţii Dolomiţi, cel mai mare din Alpii italieni.

Operaţiunea de căutare continuă, dar pune în pericol si viaţa salvamontiştilor.

De asemenea, autoritățile italiene au identificat patru dintre cei șase morți. Trei dintre decedați sunt cetățeni italieni, iar al patrulea este de naționalitate cehă.

"Printre cei şase morţi, până acum au fost identificaţi patru. Trei cetăţeni italieni şi unul ceh. Doi dintre cetăţenii italieni sunt alpinişti profesionişti, care de 25 de ani mergeau pe munte şi merseseră în această zonă, de foarte multe ori.

Celelalte trupuri nu au fost încă identificate. Vorbim despre un bărbat şi o femeie, dintre cei şase morţi. La faţa locului se fac căutări. Salvatorii caută victimele cu drone, dar şi cu câini, însă şansele lor de supravieţuire scad odată cu trecerea timpului", a transmis Naty Badea, corespondent Antena 3 în Italia.

Guvernul României este în legătură cu autoritățile italiene pentru a verifica starea românilor prinși în avalanșa care s-a petrecut după ruperea unui ghețar în Alpii italieni.

Surse guvernamentale au precizat pentru stiripesurse.ro faptul că autoritățile italiene au transmis părții românești că este foarte probabil ca doi cetățeni români să fi murit, dar deocamdată nu au fost identificați.

Românii ar fi fost soț și soție aflați în vacanță, alături de un grup de 11 turiști.

Avalanșa a avut loc pe Marmolada, un munte de peste 3.300 de metri din lanțul Dolomiților, în partea de est a Alpilor italieni, între regiunile Trento și Veneto.

Persoanele rănite au fost transportate la spitalele din apropiere, în orașele Belluno, Treviso, Trento și Bolzano, a declarat președintele regiunii Veneto, Luca Zaia.

Nu a fost posibil să se confirme imediat numărul de victime.

Un val de căldură a făcut ca temperaturile de pe Marmolada să atingă sâmbătă 10 grade Celsius, a declarat Zaia.

Gianpaolo Bottacin, consilier regional pentru protecţie civilă din Veneto, a spus că dezastrul produs este în evaluare: „Situaţia evoluează şi este greu să spui cu certitudine ce s-a întâmplat. (...) ”, conform agenţiei ANSA. Potrivit acestuia, printre cei dispăruţi se află italieni, germani şi cehi şi români. Cinci elicoptere şi mai multe echipe cu câini de salvare au căutat duminică, 3 iulie, persoanele prinse sub zăpadă, bucăţi de gheaţă şi pietre, dar acţiunea fost amânată pentru că exista pericolul să se desprindă şi alte bucăţi mari de gheaţă.

Autorităţile italiene au spus pentru ANSA că avalanşa este „un dezastru de neimaginat, un carnagiu, ne va fi greu să identificăm exact identitatea victimelor pentru că trupurile au fost dezmembrate” de curgerea gheţii şi a pietrelor.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-07-04



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE