2024-05-19 13:52

STUDIU: Una din trei persoane a fost agresată pe reţelele sociale

 |  17:07
STUDIU: Una din trei persoane a fost agresată pe reţelele sociale

Pe măsură ce oamenii petrec din ce în ce mai mult timp pe reţelele sociale, hărţuirea cibernetică devine deja un eveniment comun în viaţa de zi cu zi, arată un studiu Unlock Research, realizat pentru ING Bank România, potrivit căruia 33% din respondenţi spun că au fost agresaţi online şi 58% spun că au primit comentarii negative la postările lor.

Cercetarea arată că românilor le place să posteze despre hobby-urile şi interesele proprii (48%), dar criticile şi comentariile negative îi fac pe un sfert din ei să ezite când postează pe reţelele sociale, conform News.ro.

Majoritatea celor intervievaţi (84%) consideră că este mai probabil să primească reacţii negative online şi 58% spun că au primit reacţii negative la postările din social media. Din aceste motive, unul din cinci (21%) a declarat că nu postează sub propria identitate, iar 36% au spus că prietenii lor îşi ascund identitatea atunci când se exprimă pe aceste reţele.

Pe măsură ce oamenii petrec din ce în ce mai mult timp pe reţelele sociale, hărţuirea cibernetică devine deja un eveniment comun în viaţa de zi cu zi. 43% dintre intervievaţi spun că li se întâmplă frecvent cunoscuţilor lor să primească comentarii negative online.

Cercetarea a arătat că 86% dintre respondenţi recunosc agresiunea online pe care o văd pe reţelele sociale şi definesc comentariile ca fiind cu ură, insulte, glumiţe jignitoare sau critici. 69% consideră că acestea reprezintă o problemă în zilele noastre în societate.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-12-29



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE