2024-05-07 14:37

Statul va plăti în TOTALITATE consolidarea clădirilor cu risc seismic

 |  16:01
Statul va plăti în TOTALITATE consolidarea clădirilor cu risc seismic

Statul va plăti în totalitate consolidarea clădirilor cu risc seismic. Noua lege va fi în vigoare peste doar câteva săptămâni, a declarat Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila. Și clădirile publice vor putea fi consolidate, conform noii legi.

„Avem o nouă lege de finanțare a unui program de consolidare de risc al clădirilor. În 2-3 săptămâni vrem să îl publicăm în Monitorul Oficial și, de anul viitor, să intrăm în forță în acest program”, a spus Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila la Euronews.

„Suntem, din păcate, printre primele 10 țări ca grad de risc seismic - expuse - în lume.

Pentru prima dată, pe lângă blocuri de locuințe am introdus și clădiri publice, am introdus clădiri de risc seismic II. În vechea reglementare erau doar clădirile de risc seismic I. Am introdus un program multianual de finanțare. Foarte important: finanțarea este 100% din bugetul de stat. Fiind finanțare publică timp de 25 de ani, acel apartament nu poate fi vândut, respectiv, poate fi vândut, dar atunci trebuie restituită investiția statului”, , a mai menționat Ministrul Dezvoltării.

Departamentul de Științe ale Pământului de la Zurich, Elveția plasează România pe harta țărilor cu cel mai mare risc seismic din Europa: țara noastră este pe locul trei după Turcia și Italia. Cel mai vulnerabil oraș este Bucureștiul.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-10-19



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE