2021-12-06 19:56

Stația de metrou EROILOR 2 va purta alt nume

 |  14:18
Stația de metrou EROILOR 2 va purta alt nume

Opera Naţională Bucureşti împlineşte anul acesta 100 de ani. Ca omagiu, Metrorex va redenumi staţia de metrou „Eroilor 2” în „Opera Română”, cu titlu onorific, până la sfârşitul anului în curs. Iniţiativa a pornit din ideea ca țara noastră să se alinieze marilor capitale europene unde staţia de metrou poartă numele operei principale din ţara respectivă.

Construită între anii 1950-1952 şi inaugurată în 1953, clădirea Operei Naţionale Bucureşti se bucură de o arhitectură somptuoasă.

Sala Mare a Operei, disponibilă spre vizionare în cadrul turului virtual, este singura sală de spectacole din Bucureşti care îmbină ambianţa arhitecturală specifică şi posibilităţile tehnice de scenă şi spectacol de înalt nivel, eleganţa sa fiind unică în capitală.

Sala Mare are o capacitate de 915 locuri şi găzduieşte principalele spectacole de operă şi balet. Foaierul Galben, cu o capacitate de aproximativ 130 persoane, găzduieşte concerte sau recitaluri, dar şi recepţii şi cele două foaiere pentru întâmpinarea publicului folosite şi pentru expoziţii.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE