2024-05-03 05:14

Șoferii vitezomani ar putea rămâne fără mașină. Ce alte sancțiuni drastice se pregătesc

 |  11:55
Șoferii vitezomani ar putea rămâne fără mașină. Ce alte sancțiuni drastice se pregătesc

Șoferii care încalcă flagrant regulile de circulație ar putea rămâne fără mașini, permis și certificatul de înmatriculare. Cei care vor fi surprinși circulând cu peste 100 de km peste limita legală admisă, vor rămâne pietoni pentru 6 luni, dacă proiectul va trece de Parlamentul României. Proiectul a fost depus la Senat și în noua sesiune parlamentară va fi luat în discuție, scrie antena3.ro.

Mai mult, dacă în intervalul de 6 luni de la data restituirii permisului se constată o nouă depășire cu 100 de km a vitezei legale, atunci șoferul mai primește alte 30 de zile de suspendare de permis, pe lângă cele 180 de zile. În total 7 luni!

Senatorii vor să introducă o altă reglementare care reprezintă o noutate pentru țara noastră, și anume certificatul de înmatriculare să fie suspendat. Așadar, nu doar pentru ITP-ul expirat sau problemele tehnice auto, ci și pentru viteză. Adică, pentru cele 6 luni de suspendare de permis, șoferul rămâne și fără certificat de înmatriculare a mașinii.

Dacă se constată alte abateri de la lege, în cele 6 luni, se confiscă și autoturismul pe perioada celor 6 luni.

Un alt proiect depus la Senat se referă la șoferii care se urcă la volan sub influența băuturilor alcoolice și sub influența drogurilor. Aceștia ar putea ajunge la închisoare pentru astfel de fapte.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-01-07



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE