2024-05-04 07:46

Șofer de la deszăpezire, găsit MORT în birou "după peste 40 de ore de muncă asiduă"

 |  14:03
Șofer de la deszăpezire, găsit MORT în birou "după peste 40 de ore de muncă asiduă"

Un bărbat din Botoșani, șofer pe utilaj de deszăpezire, a murit în sediul instituției, vineri dimineața. Acesta fusese implicat joi în acțiunea de salvare a femeii care a născut acasă, asistată prin videocall, din cauza drumului blocat de ninsoare.

În vârstă de 57 de ani, Dumitru Ichim ar fi lucrat non stop în ziua de joi la deszăpezirea drumului spre Crasnaleuca, unde se afla bebelușul născut de mamă acasă.

Mama și fetița născută acasă, după ce a fost asistată prin apel video call de cadrele medicale din dispeceratul integrat ISU - SAJ, au ajuns apoi la Spitalul Orășenesc Săveni, în siguranță.

Cele două au fost preluate de echipajul Serviciului Județean de Ambulanță, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Coțușca și un echipaj al Secției de Drumuri Naționale, cu două utilaje, dintre care unul era condus de Dumitru Ichim.

Bărbatul a dorit să participe ulterior și la lucrările de deszăpezire ale drumurilor din zona Săveni. Din câte se pare, însă, inima i-a cedat.

"Acesta a fost găsit fără viață astăzi, în jurul orei 9.00, în districtul Săveni, după peste 40 de ore de muncă asiduă pentru a asigura deszăpezirea drumurilor din județ", se arată întrun comunicat al Sindicatului Drumarilor "Elie Radu".

Sindicaliștii trag un semnal de alarmă asupra numărului insuficient al angajaților din cadrul Secțiilor de Drumuri Naționale care asigură întreținerea drumurilor, asupra lipsei utilajelor de deszăpezire și asupra salariilor pe care lucrătorii de la drumuri le încasează, în majoritatea situațiilor acestea aflându-se în jurul valorii de 3 mii de lei, sub nivelul salariului minim din construcții.

Sindicaliștii solicită conducerii CNAIR să permită majorararea salariilor angajaților, conform procentului aprobat în bugetul de venituri și cheltuieli al companiei pentru anul 2023.

"Solicităm revizuirea organigramei și a ștatului de funcții de la nivelul Secțiilor de Drumuri Naționale, astfel încât să poată fi angajat personal suficient și calificat, conform normativelor și instrucției de drumuri, iar evenimente tragice precum acesta să nu mai aibă loc și nici lucrătorii să nu mai fie nevoiți să presteze ore suplimentare", se mai arată în comunicat.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-04-07



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE