2022-01-29 00:10

Sindicatele din educație reîncep PROTESTELE. Principalele nemulțumiri

 |  21:55
Sindicatele din educație reîncep PROTESTELE. Principalele nemulțumiri

Sindicatele din educație reiau protestele începute anul trecut, nemulțumite de creșterea salarială. Vor fi joi trei proteste: în fața Guvernului, dar și la sediile principalelor partide din alianța de guvernare, PSD și PNL.

Angajaților din învățământ ar urma să le crească veniturile doar cu 4 %, față de 16 %, cât prevede legea salarizării.

„Din păcate, primul ministru nu și-a făcut răgaz să poarte discuții cu noi, cei din învățământ. A fost dată Ordonanța 114 din 2018, conform căreia ar fi trebuit să se mărească salariile de la 1 septembrie 2020 la nivelul din 2022, ar fi însemnat o mărire a salariilor cu aproximativ 16 procente, ori Guvernul României a venit în bătaie de joc cu o creștere de 4 procente” a declarat Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ.

Între timp, în școli are loc un referendum referitor la organizarea unei greve de avertisment, urmată de o grevă generală în Educație:

„Cam 67% au optat pentru grevă de avertisment și grevă generală dar când e vorba de grevă generală oamenii trebuie să semneze pe tabele pentru că își asumă acest lucru. Greva generală înseamnă încetarea lucrului și tăierea din salariu, evident, ăsta e motivul pentru care am amânat până pe data de 14, până vineri, ca să vedem exact cum stăm.”


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-01-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE