2024-04-26 08:48

Semnal de alarmă: Un sfert dintre copiii români suferă de OBEZITATE

 |  18:33
Semnal de alarmă: Un sfert dintre copiii români suferă de OBEZITATE

Obezitatea infantilă este o problemă cu care se confruntă tot mai multe țări. Peste 25 la sută dintre copiii români cu vârste între 5 şi 10 ani suferă de obezitate, arată datele Institutului Național de Statistică. Problema este și mai acută, pentru că an de an procentul tot crește, iar pandemia nu a făcut decât să agraveze situația.

Federația Mondială a Obezității trage un semnal de alarmă. E nevoie de măsuri drastice de prevenție și tratare pentru ca numărul celor care suferă de obezitate să scadă. Și estimează că în 2030, în România, vor exista jumătate de milion de copii care vor avea probleme cu greutatea.

Specialiștii spun că situația s-ar putea schimba, trebuie doar ca cei mici să respecte niște reguli simple.

 „Dacă ne gândim la principii de alimentaţie, să respectăm cele trei mese principale pe zi, să nu uităm de micul dejun, să mâncăm alimente care sunt mai consistente în prima parte a zilei şi să încercăm să pornim pe drumul acesta de a avea o alimentaţie mai sănătoasă” spune Ioana Mesea, nutriţionist, dietetician pentru Alephnews.

Sergiu Gut, profesor de sport: “Recomandăm să înceapă cu exerciţii mai moderate ca intensitate, de la exerciţii de făcut curăţenie în casa, apoi cu plimbări, drumeţii de weekend, până la chestii tehnice începând cu sporturi individuale sau de echipă.“

De câtă mişcare are nevoie pe zi un copil care ar trebui să slăbească? „Undeva la o oră şi jumătate“, spune specialistul.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-20



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE