2024-05-03 02:56

Șeful Mediului, noul ministru “altă întrebare”?

 |  10:25
Șeful Mediului,  noul ministru “altă întrebare”?

Bucureștiul, în scurt timp cu străzile pline de gunoaie menajere neridicate și România amenințată de infringement pe mediu și niciun răspuns de la Ministerul Mediului

Deși se preconizează că, în curând, Bucureștiul poate deveni al doilea Napoli, cu străzi pline de gunoaie, în plină procedură de infringement pe mediu, autoritățile bagă capul ca struțul în nisip și nu consideră necesar să răspundă jurnaliștilor timp de trei zile la câteva întrebări simple și la obiect!

Marii salubriști din Capitală au reacții dure referitor la aceste situații cam “urât mirositoare” din curtea Ministerului Mediului și a autorităților din subordine. Toate acestea, în timp ce Comisia Europeană demarează infringementul pe mediu și amenzi de multe milioane de euro care amenință România în plina pandemie, dezvaluie astăzi Digi 24.

Se pare că Bucureștiul ar putea ajunge în curând precum orașul italian Napoli - năpădit de gunoaie în urmă cu acum câțiva ani -, dacă autoritățile statului nu acționează de urgență. Sunt interese mari la mijloc, iar cineva se pare ăa trage sforile pentru a declanșa o criză a gunoaielor în Capitală în plină pandemie, eventual chiar în timpul campaniei electorale, se mai arata în materialul care pune în plină pandemie reflectoarele pe autoritățile de mediu și nu numai cu o nouă problemă pandemică: situația deșeurilor.

Reacții dure ale salubriștilor din Capitală

Numai cine nu știe cât de dură este concurența pe piața de salubritate din Capitală, își poate închipui că firmele mari din domeniu au poziții comune pe vreun subiect, oricare ar fi acela. Cu toate acestea - incredibil, dar adevărat! - cei trei mari din domeniu au ajuns la un numitor comun, și trag împreună un semnal de alarmă în această situație deloc roz din curtea mediului dambovițean, se mai arată în materialul Digi24.

„Munții de gunoaie vor fi ceva normal în București, mai ales că operatorul din comuna Vidra a consacrat ca metodă de lucru comandarea unui lung șir de campanii de tip „fake news”. Prin intermediul acestora a încercat să își denigreze competitorii, scopul fiind de a-i determina să încheie contracte în condiții dezavantajoase pentru ei, fie de a închide cu totul activitatea. Toți operatorii se vor închide și nu o să mai avem unde duce gunoiul!”, explică  proprietarul Blue Planet  SA, una dintre firmele de salubritate de top.

Radu Simțion, avocatul ROSAL, o altă firmă de salubritate cu mare experiență în București, are aceeași opinie față de situația prezentă: „Prin politicile anticoncurențiale și prin activitățile dincolo de limita legii ale unui operator – care privesc, îndeosebi, comisari ai Gărzii de Mediu, precum și prin fals și uz de fals, se urmărește blocarea oricărui operator concurent care ar vrea să își ia autorizația de mediu. O să ajungem să lăsăm gunoiul pe străzi!”.

Aceeași poziție tranșantă o au si reprezentantii Blue Planet: „Se va activa infringementul pe mediu, dintr-un motiv cât se poate de simplu. Operatorii care reciclează sunt închiși, în favoarea operatorului care depozitează, iar acest lucru se întâmplă cu largul concurs al autorităților competente. Practic, să plătească toată lumea pentru ca unii să se îmbogățească!”.

Ministrul Mediului, niciun răspuns

Pentru a încerca să afle mai multe despre cauzele, efectle si masurile ce vor fi luate în cazul conflictului “urat mirositor” care mocnește pe piața deșeurilor și a afla ce planuri are noul ministru al Mediului, Mircea Fechet pentru rezolvarea situației, dar și pentru a afla poziția autoritatilor vizavi de îngrijorările Comisiei Europene, jurnalistii i-au pus oficialului o serie de întrebări de cateva zile la care se pare ca acesta nu s-a obosit să raspundă. “Ne întrebăm dacă există un raspuns sau doar se merge pe principiul ‘altă întrebare”, concluzionează Digi 24.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-13

Mai multe imagini:
Șeful Mediului,  noul ministru “altă întrebare”?
zoom
Șeful Mediului,  noul ministru “altă întrebare”?
zoom




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE