2024-05-05 10:21

Șeful Gărzii de Mediu, avertisment pentru români: ”Este INADMISIBIL să construim depozite de deșeuri între blocuri”

 |  21:50
Șeful Gărzii de Mediu, avertisment pentru români: ”Este INADMISIBIL să construim depozite de deșeuri între blocuri”

Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu, a insistat că dacă vrem un mediu curat și aer sănătos, atunci nu trebuie să mai existe depozite de deșeuri în interiorul orașelor.

„Vorbim în primul rând de principii. E inadmisibil să mai construim depozite de deșeuri în zona metropolitană, între blocuri, în interiorul orașului. Nu mai putem să construim depozite, gropi de gunoi în interiorul zonei metropolitane. Solicitarea de la cei din zona de operare a  depozitului Glina vine pe o stație de sortare, numai că în zona respectivă terenul e deja contaminat, fiind vorba de o groapă istorică. Acolo ei spun că nu e nicio legătură între instalația de sortare și deschiderea unei capacități de depozitare”, a afirmat Octavian Berceanu.

La remarca moderatorului că ar fi subordonați de-ai săi din Garda de Mediu care ar fi de ideea să se refacă o analiză, să se măsoare dacă s-a depășit cantitatea de gunoaie depozitată acolo și să obțină un aviz mai pe ușa din dos, Berceanu a spus: „Niciun comisar nu poate face aceste demersuri, nici măcar eu. Niciun comisar nu poate și nu are voie, conform legislației, să promoveze un agent economic sau altul. Deciziile aparțin Agenției Nțioane pentru Protecția Mediului, dar și până acolo e vorba de principii pe care ni le dorim: mediu curat, aer sănătăos în București. Atunci, depozitările în oraș nu ne aduc acest aer curat și o viață civilizată”.

„Operatorii sunt obligați să facă ecologizarea depozitelor conforme de deșeuri. Li se rețin niște bani în acest sens, e o obligație cu care mergem în fața Europei, altfel intrăm în zona de infringement”, a mai declarat Octavian Berceanu, pentru B1 TV.

Precizarea vine în contextul în care reprezentanții celor care operează groapa de gunoi de la Glina, până acum doi ani principalul depozit de deșeuri al Bucureșiului, depozit deja aflat într-o zonă urbană, susțin că acesta e conform și corespunde normelor în vigoare. Pe de altă parte, o anchetă a arătat că două tone de reziduri cu cianuri și alte substanțe periculoase au fost descoperite de procurori la groapa de gunoi din Glina.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-05-24



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE